perjantai 2. toukokuuta 2014

Invercargill

Curio Bay








Bluff 




Etelä-Saaren eteläisimmässä kärjessä, niin lähellä Etelänapaa kun tuun mun vaihtovuoden aikana olemaan! 

Waipapa Lighthouse





Queenstownin jälkeen siis saavuttiin meidän "päämäärään" eli Invercargilliin, joka on aivan eteläsaaren etelä-kärjessä. Käytiin Bluffissa, joka on pieni kalastajakylä jossa ei mitään muuta mainitsemisen arvoista olekaan kuin lautta, joka vie Stewart Islandiin ja paikka jonne kaikki turistit (minä) viedään, koska se on Eteläsaaren eteläisin kärki. Vaikka aina puhutaan vaan Etelä- ja Pohjoissaaresta, on NZ:llä myös kolmas saari, Stewart Island, joka on pinta-alaltaan vaan 1746 kilometriä ja asukkaita on vajaa 400. Mun epäonneks ilma oli niin pilvinen, etten nähnyt Stewart Islandia, mutta onneks näin sen myöhemmin Waipapa Light houselta.

Jätettiin siis 2,5 vuotias Corrie kotiin ja lähdettiin mä, Annette ja Kara tutkimaan autolla lähiseutua. Näin Curio Baylla kaks villipingviiniä ja Waipapa Lighthousella merileijona lauman lököttelemässä auringossa. Se on hassua miten täällä maisemat vaihtuu ihan hetkessä, Queenstown oli tosi vuorista, mut ajomatkalla Invercargilliin oli tosi vehreetä ja tasasta. Villieläinten osalta päivä oli siis varsin onnistunu ja Karalle ja mulle molemmille nää oli ekat kerrat kun nähtiin noita eläimiä. (En ees tienny et Uudessa-Seelannissa on pingviinejä ja luulin et merilehmä ja merileijona on sama asia...)

After Queenstown we finally got to our destination, Invercargill, where Annette's son lives with his family. When we were there,already well South, Annette took me to Bluff which is the most southern town in NZ.  From there you are usually able to see Stewart Island, but this time it was too cloudy. Stewart Island is the third island that is part of New Zealand, and it has an area of 1746 square kilometres with only less than 400 people. Luckily I saw Stewart Island later on from Waipapa Lighthouse. 

So we left 2,5 years old Corrie home and hopped into the car with Annette, Kara and I. It is funny how the views change here so quickly, Queenstown was full of mountains, but on our way to Invercargill everything was green and flat. We drove around and saw two penguins and 5 sealions sunbathing. It was first time for Kara and I so we were pretty excited! Well I didn't even know that New Zealand has wild penguins and that sealions and seacows are different animals... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti