maanantai 28. huhtikuuta 2014

Queenstown









Päätin kirjottaa mun matkasta parissa postauksessa koska kuvia on p-a-l-j-o-n! Lennettiin siis ensin Queenstowniin, Etelä-Saarelle. Queenstownia ei turhaan kutsuta nimellä "The Adventure Capitol of the World", sillä mahdollisuuksia uhkarohkeille matkaajille tässä kaupungissa riittää. Samaan aikaan Queenstown muistutti mua Lapista (vaikka vuoret lapissa ei oo läheskään niin jyrkkiä ja korkeita:D) ja eurooppalaisesta alppikylästä, eikä ihme koska täällä sijaitsee myös "eteläisen pallonpuoliskon Alpit". Satuttiin paikalle täydelliseen aikaan, koska ruska oli kauneimmillaan ja maisemat oli muutenkin henkeäsalpaavat. Ilma oli selvästi jo kylmempi kun täällä pohjosessa (tää on niin nurinkurista että pohjosessa on lämminta yms..) ja uutisista huomasin että siellä sato jo ensilumet just päivä sen jälkeen kun lähdettiin. Queenstown sijaitsee siis sen verran lähempänä etelänapaa, että ilmasto on melkeen samanlainen kun Suomessa, ja talvella tulee lunta. Lämpötilat on silti kylmimmillään siinä -8 celsiuksen paikkeilla. Täällä missä asun niin ei mee pakkasen puolelle ikinä, joten monet mun kavereista ei oo ikinä nähny lunta! Vettä tulee kuulemma sitäkin enemmän... :D

Kierreltiin yks päivä Queenstownissa ja lähistöllä, muttei jääty pidemmäksi aikaa koska tuun tutkailemaan tarkemmin Queenstownia sitten mun eteläsaaren reissulla mikä on lokakuussa (jos muistan oikein). Jos ikinä tuutte Uuteen-Seelantiin, menkää Queenstowniin!

I decided to write about my trip to the South Island in a couple different posts because I got heaps of photos. When we landed in Queenstown, I immediately felt the difference. Weather was a bit colder, but also more fresh. The highest mountains already had snow on them, and the whole scenery was breath taking. Somehow Queenstown reminded me of a mixture of a European alp village and Lapland. Our timing was perfect, because the colors in the leaves were beautiful. 

We stayed there only that day, because I will travel to Queenstown again on my South Island trip in October. Queenstown was perfect, I could even see myself living there one day (if it wasn't so bloody far away from everything).

2 kommenttia:

  1. Queenstown on ihan paras kaupunki <3 Kelasin et sit ku voitan lotos nii ostan talon sielt :Dd

    VastaaPoista
  2. Joo siis se oli rakkautta ensisilmäyksellä!!

    VastaaPoista