sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Now the sun goes soft and you burn through my mind again and again


Takana täydellinen viikonloppu. Lauantaina käytiin ensin Pukekohessa Franlinin A&P -markkinoilla. Ne oli just sellaset markkinat mihin oisin voinut kuvitella Onslowin Sydämen asialla - sarjasta. Siellä oli näyttelyitä erilaisille maatilan eläimille, esim. lehmille, alpakoille ja vuohille. Valtavasti ruokakojuja, puunhakkauskilpailuja (yks mun host-äidin tuttava on Uuden-Seelannin maajoukkueessa tossa lajissa..) ja ratsastuskilpailuja. Kun oltiin kierrelty tarpeeks ympäriinsä napattiin juna Aucklandiin. Onneks mun host-äiti oli mukana, koska yllättäen juna ei saapunutkaan tai oli ainakin reippaasti myöhässä, joten mun mum joutu heittämään meidät seuraavaan kaupunkiin josta lähti enemmän junia. Julkinen liikenne on täällä toooosi surkeeta, joten melkeen kaikilla nuorilla on omat autot, tai sit ne joutuu vaan luottamaan vanhempien uhrautuvaisuuteen:D

Aucklandissa oli tavallista vauhdikkaampaa, koska samalle viikonlopulle sattu Eminemin konsertti, Auckland warriorsien peli ja kiinalaisten uusivuosi Lantern Festival. Warriorsien pelin takia oli koko kaupunki täynnä naamiasasuihin pukeutuneita faneja. Meidän päätavoitteena oli shoppailu, mutta käytiin tsekkaamassa Lantern Festivaalit. Mun seurana oli kaksi koulukaveria Waiukusta ja Vera, joka viettää vaihtovuottaan Aucklandissa. Oli rentouttavaa pälättää Suomea jonkun kanssa, ja oli muutenkin kiva vaihtaa kuulumisia. Veralle on tosi helppo puhua koska ollaan tällä hetkellä niin samassa elämäntilanteessa. Veran vaihtariblogiin pääsee TÄSTÄ.

Sunnuntaina meillä oli eka virallinen chapter meeting, ja luvassa oli vesihiihtoa, veneilyä, grillailua ja auringonottoa. Tapasin muiden vaihtareiden lisäksi myös kolme tyttöä jotka ovat lähössä vaihtoon Elokuussa, ja kaksi returneeta jotka olivat juuri palanneet vaihtovuodeltaan takaisin Uuteen-Seelantiin. Kun mukana oli vielä suurimman osan host-perheet, oli meitä aika iso ja meluisa porukka. Koitin vesihiihtoa ja biscuitingia, eli renkaan kanssa veneen perässä roikkumista:D Laskettelutaustasta oli selvästi etua vesihiihtäessä, mut se oli tosi rankkaa käsille ja mun kämmenet on vieläkin ihan punaset. Oli kyllä ihan mahtava kokemus, suosittelen kaikille. Mulla ei oo nyt kuvia missä ite vesihiihtäisin tai olisin biscuitin kyydissä, koska ne on yhen Jenniferin kamerassa, mut saan ne varmasti lähipäivinä ja postaan sitten tänne blogin puolelle :) Hyvää hiihtolomaa suomalaiset!!

What a perfect weekend. On Saturday my hostmum took me to Franklin´s AMP festival. The atmosphere was great and weather was on our side. I saw lots of cows, alpacas goats and other animals. I also tasted a spindspud for a first time and it was so good! After we had walked around the area we went to Pukekohe trainstation, but our train didn´t show up... Sorry mates but public transport here sucks:D Luckily my hostmum drove us to Papakura and we finally got to Auckland. There I met Vera, who is also an exchange student from Finland. It was really relaxing to speak Finnish with someone, and it felt like Vera and I understood each other very well because we are both in same situation, speaking different language that you are used to with people you don´t know very well YET. If you want to check out Vera´s blog, just press HERE.

On Sunday I had my first chapter meeting and it was at the Waikato River. I met other exchange students and also two returnees and couple kiwigirls who will start their exchange year in August. The weather AGAIN was wonderful and I tried waterskiing (and fell down on to my face couple times...) and biscuiting. I think that if you have ever tried snow skiing, waterskiing is a lot easier but it is really hard for your arms. Sorry I don´t have any evidence about that I actually did waterskiing and biscuiting because all the pictures are in Jennifer´s camera right now. I will hopefully get them soon so I can post them to my blog too:) Happy wintersportholidays Finns!






1 kommentti: